In mei kreeg ik een aanvraag van Martin en Mareza Rudman uit Zuid Afrika. Hij wilde graag een keer op roofvis vissen hier in Nederland en met name op baars en snoekbaars. Na de nodige e-mails was het dan in juli zo ver. Hij en zijn vrouw waren in Nederland .






Na de familie Rudman te hebben opgehaald in Amsterdam, zijn we richting het Alkmaardermeer vertrokken. Aangekomen kopje koffie gezet en ze een stukje eigen gebakken appeltaart aangeboden terwijl ik de boot ging traileren. Afgesproken dat we een paar uur gingen trollen  en ter afwisseling verticalen en diagonalen.

Al snel kwamen de eerste baarzen aan boord, ze waren niet de grootste maar ze gingen allemaal op de foto en werden uitvoering bekeken hoe mooi ze wel niet waren.



Tijdens de koffie vertelde Martin dat hij in Zuid Afrika ook erg veel vist. Eigenlijk elk moment dat hij vrij is gaat hij op stap om nieuwe soorten te gaan vangen. Anders dan hier in Nederland zijn de meren niet om de hoek, Hij vertelde om bij bepaalde meren te komen hij soms 2 dagen aan het reizen was om daar te kunnen vissen. 

Zijn passie voor vissen is zo groot dat hij zelfs een boek over onze onderwater vrienden heeft geschreven. Tijdens de koffie haalde hij het boek uit zijn tas en kreeg ik het. Erg gaaf om dit te mogen ontvangen. 









Na een lekker kopje koffie, vele verhalen uit Zuid Afrika en talloze baarzen zijn we nog gaan verticalen en konden we de snoekbaars ook op de foto zetten en van dichtbij bewonderen



Al met al een super geslaagde dag geweest met deze super mensen uit Zuid Afrika. De vangsten waren helaas niet de grootste maar het waren er wel veel dus de dag was meer dan geslaagd….


























Reacties